Založ si blog

Ako prežiť besnenie poslednej Ficovej vlády, alebo – zdochýnajúci kôň najviac kope.

Žijeme zlé časy. Ficová štvrtá vláda patrí k tomu najhoršiemu, čo sme tu za dobu samostatnosti zažili. Prvá Ficova vláda (Smer, HZDS, SNS) bola tiež jedno veľké zlo. Ale vtedy, mladý Fico len začínal kariéru predsedu vlády a vtedy bol ešte euro-hujer (rozumej – pro-europsky snaživý politik). To dávalo nádej, že napriek tomu, koho si vybral za koaličných partnerov, nejako to bude kočírovať k EÚ. Čo naozaj aj bolo.
Súčasná vláda (Smer, Smer2(Hlas) a SNS ) je väčšie zlo. Budem citovať Petra Weissa, bývalého popredného predstaviteľa strany SDĽ a Smeru, ktorý sa o súčasnej vláde vyjadril takto: “ Máme národno-konzervatívnu vládu s krajne pravicovými tendenciami a metódami robenia politiky, ktorá nemá záujem na zásadnej modernizácii Slovenska a zastavení jej zaostávania, lebo sleduje iné ciele.“ Povedal by som, že sa ešte veľmi slušne o súčasnej vláde vyjadril. Takže žiadna sociálno- demokratická vláda. Ak by bol Smer slušná strana, tak čestne priznajú, že so sociálnou demokraciou nemajú nič spoločné a je z nich obyčajná konzervatívno populistická strana. Smer by sa mal premenovať zo strany Smer – sociálna demokracia, na stranu Smer – sociálna demagógia. Veď preto ich v európskom parlamente nechcú do frakcie socialistov. Poslanci európskeho parlamentu a európskych socialno-demokratických strán majú, na rozdiel voličov Smeru, dosť inteligencie a rozumu na to, aby vedeli rozoznať rozdiel medzi smeráckymi rečami a skutkami.
Napriek tomu, táto vláda má v sebe jedno pozitívum. Je to posledná Ficova vláda. A som presvedčený, že je to aj posledná vláda tohto nepodareného trojlístka (Smer, Smer2(Hlas) a SNS). V budúcnosti, už nás taká katastrofa nezasiahne.
Dnes zažívame na Slovensku to, čomu sa po roku 1968 hovorilo normalizácia. Prebieha likvidácia inštitúcií, krágľovanie a šikanovanie vyšetrovateľov a prokurátorov za to, že mali odvahu vyšetrovať a obžalovať nedotknuteľných „našich ľudí“. Prebiehajú útoky na sudcov, ktorí si dovolili na základe faktov a dôkazov posadiť „našich ľudí“ do basy. Boli presadené brutálne zmeny v trestnom zákone, ktoré slúžia len na to, aby sa z pod obvinení a žalôb, ako aj z väzníc, dostali „naši ľudia“ a s nimi aj množstvo iných kriminálnikov. Popri tom, prebieha normalizácia vo verejnoprávnej televízii, z kultúrnych inštitúcii sú vyhadzovaní kvalitní ľudia, pričom adekvátnu, kvalifikovanú náhradu za nich nemajú.
Čo môžeme očakávať ďalej?
Agresívne vyjadrenia, hrubé klamstvá, biele budú vydávať za čierne a čierne za biele, útoky a šikanovanie predstaviteľov opozície a ich rodinných príslušníkov, zastrašovanie novinárov a občanov. Možno očakávať útoky na mimovládne organizácie, najmä na tie, ktoré si dovolia kritizovať súčasnú vládu, na mimovládky orientované na odhaľovanie korupcie, alebo zastávajúce sa práv rôznych menšín…..Útoky na úspory ľudí v druhom pilieri, snaha riešiť deficit verejných financií tak, že budú znovu okrádať a znechucovať mladých sporiteľov v druhom pilieri s cieľom, aby to vzdali, aby vystúpili z druhého piliera a svoje úspory previedli do sociálnej poisťovne. Aby súčasná vláda mala peniaze na míňanie. Teraz. Čo bude o niekoľko rokov, to ich už nezaujíma. Po nás potopa.
Dokedy to bude trvať a prečo by sa to malo zmeniť?
Zlá, ale aj dobrá správa je, že to bude trvať tri roky (Ešte/Už len). O tri roky sú nové parlamentné voľby a tam sa to zásadne zmení. Prečo?

Existuje 5 dobrých dôvodov, prečo sa v nasledujúcich voľbách zmení vláda:

  1. dôvod: Fico je v politike príliš dlho. Nedokázal včas odísť. To spôsobilo, že bol dostatok času dôkladne ho spoznať a dnes aj tí priemerne vzdelaní a priemerne inteligentní voliči (IQ 100) ho majú plné zuby a odmietajú ho. Jeho klamstvá, agresívne a primitívne reči fungujú už len na jeho voličov, ktorí sú väčšinou podpriemerne inteligentný (IQ menej ako 100). Mladých, vzdelaných a inteligentných ľudí už Fico nemá šancu osloviť a znovu oklamať. Hovorí sa tomu strata dôvery.
  2. dôvod: Fico sa zameral hlavne na dôchodcov.
    To znamená, oslovuje tú najmenej vzdelanú, najdôverčivejšiu a najbezbrannejšiu vrstvu občanov. Kedysi sme tu mali obchodníkov, ktorým sa hovorilo – šmejdi. Boli to obchodníci s hrncami, dekami,…a rôznymi domácimi spotrebičmi. Zameriavali sa na dôchodcov, lákali ich na stretnutia, kde im prezentovali svoj predražený tovar a ohlupovali dôchodcov tak, že tí podpisovali nevýhodné splátkové zmluvy, s ktorými potom dôchodcovia mali veľké problémy. Podobne, aj Fico sa v politike zameral na túto časť obyvateľstva. Starých dôchodcov upláca rôznymi sociálnymi balíčkami a tí, kedže väčšina z nich volí srdcom a nie rozumom (rozum už nevedia používať, alebo ho už nemajú), zase z lásky a vďaky volia vo voľbách Fica a Smer.
    Na prvý pohľad sa to môže zdať výborná taktika, ale má jednu zásadnú chybu. A tou je to, že dôchodcovia, kde má súčasná vládna koalícia najväčšiu podporu, tak tí vymierajú a mladí, ktorí vstupujú do života a do volebných kolotočov, už inak myslia. Sú mladí, vzdelaní, rozhľadení po svete. Súčasná vláda má u nich minimálnu podporu. Takže, čas výrazne pracuje proti Ficovi a tejto vládnej koalícii. Počty ich starých, nevzdelaných voličov klesajú oveľa rýchlejšie, ako získavajú to málo z novej generácie.
  3. dôvod: Vypustenie kriminálnikov.
    Fico a spol. rozpútali po voľbách likvidáciu Špeciálnej prokuratúry a Národnej kriminálnej agentúry. Nestačilo, aby v týchto inštitúciách vymenili vedenie, ale potrebovali rozprášiť aj nepohodlných zamestnancov týchto inštitúcií. Presadili brutálne zmeny v trestnom zákone, ktoré slúžia len na to, aby sa z pod obvinení a žalôb, ako aj z väzníc, dostali „naši ľudia“ a s nimi aj množstvo iných kriminálnikov.
    A to je silná zbraň, ktorú Fico vložil do rúk opozícií. Voliči súčasnej vládnej koalície sú väčšinou podpriemerne inteligentní, starí ľudia. Žiadne logické argumenty a súvislosti nevedia pochopiť. Preto im Fico a spol. môžu tárať akékoľvek nezmysly, všetkému čo povie, budú veriť. Jediné, čo pochopia, ak sa udalosti dotknú ich priamo osobne, alebo ich známych a blízkych. A to je napríklad to, že ich začnú okrádať kriminálnici, ktorí sa dostali von z basy vďaka zmenám v trestnom zákone. Takže opozícii a slušným novinárom stačí, poctivo zbierať informácie o tom, kde, v akej dedine, či v meste došlo k okradnutiu dôchodcov, kriminálnikmi vypustenými z basy a to poctivo, pravidelne zverejňovať na svojich tlačovkách, či v novinách. Tomu budú chápať aj zadubení voliči súčasnej koalície, lebo sa to bude dotýkať najmä ich rodín a známych.
  4. dôvod: Rozpad, alebo rozklad strany Smer2 – Hlas:
    Keď Pelegrini a spol odišli zo Smeru a založili si stranu Hlas, tiež som na chvíľu uveril, že to bude slušná, proeurópska slovenská sociálno-demokratická strana. Vytriezvel som z tohto názoru hneď vo volebnú noc, keď Smer oslavoval víťazstvo v parlamentných voľbách. Monika Beňova – čelná predstaviteľka Smeru, ani na sekundu nezaváhala, keď sa jej novinári opýtali, či sa Smer s Hlasom dohodne na koalícii. Jasné – bola jej istá a okamžitá odpoveď. Ani náznak pochybnosti v jej odpovedi. Vtedy ma napadlo, že oni sú už dávno dohodnutí a pred verejnosťou hrajú len divadielko – akože ide o dve rozličné strany. Ďalší vývoj udalostí mi len potvrdil, že strana Hlas, je len krajšia maska strany Smer, určená ako návnada na lovenie inteligentnejších a náročnejších voličov, ktorí túžia po slušnej ľavicovej strane.
    Som presvedčený, že stranu Smer2(Hlas) čaká pokles preferencií a v konečnom dôsledku znovu-zjednotenie so Smerom, alebo rozklad. Dlhodobo totiž nejde klamať inteligentných ľudí tým, že sa hráte na slušnú sociálno-demokratickú stranu a na druhej strane ste plne zodpovední a podporujete vyčíňanie Fica a Danka. Slušní a inteligentní voliči od Hlasu postupne prejdú k stredo-ľavej proeurópskej strane Progresívne Slovensko a podpriemerne inteligentní voliči – prečo by mali voliť Hlas, keď majú originál – Smer. Politici v strane Smer2(Hlas) sú pevne spätí so Smerom. Spája ich spoločná minulosť a spoločné hriechy. A to je veľmi pevné lepidlo na to, aby vždy držali spolu. To aj umožňuje Ficovi, aby s Eštókom, (ktorí sa veľmi snaží byť druhým Ficom) a so stranou Hlas zametal tak, ako potrebuje. S trochou škodoradostnosti a pohŕdania sledujem, ako Fico s Dankom múdro vysvetľujú, že Hlas má prepustiť miesto predsedu parlamentu Dankovi, lebo podporili Pelegriniho a ten sa stal prezidentom. No, podľa môjho názoru, Fico a Danko by mali byť šťastní ako blchy, že sa Pelegrini stal prezidentom. Oni dvaja by boli bez šance. Ak by sa Pelegrini nestal prezidentom, v prezidentskom paláci by sedel Ivan Korčok a ten už by nebol Ficov tak po ruke, ako je Pelegrini. Za to, že vládna koalícia má svojho prezidenta, by mali strane Smer(2)-Hlas dať za odmenu ďalšie kreslo vo vláde a nie driapať od nich miesto predsedu parlamentu. Ostatne si myslím, že ani Fico a Smer, ani Danko a SNS, sa v pomoci Pelegrinimu nijako nepretrhli.
  5. dôvod: Zjednotenie opozičných strán a voličov opozície.
    Každé zlo je aj na niečo dobré. Súčasná politická situácia na Slovensku spôsobuje, že aj politický trpaslíci v opozícii si začínajú uvedomovať, že sa musia zjednotiť a že majú hľadať to, čo ich spája a neriešiť to čo ich rozdeľuje. Preto si myslím, že popri silnej stredo-ľavej, pro-európskej strane Progresívne Slovensko, vyrastie, pospájaním politických trpaslíkov, aj nejaká pravicová, proeurópska, občianska politická strana.
    Prekážajú tomu hlavne veľké egá malých trpaslíkov. Myslím si, že v prvom rade by z politiky mal odísť Matovič, ktorému vo veľkej miere „vďačíme“ za ten chaos a bordel, čo tu za jeho a za Hegerovej vlády panoval a ktorému v podstate „vďačíme“ za Ficov návrat. Sulík – druhý konfliktý hráč – našťastie už z politiky odišiel. A je čas, aby z politiky odišiel aj Heger a Naď z Demokratov. Aj tí sú významnou mierou spoluzodpovední za to, akú vládu tu dnes máme.
    Potom vznikne veľká šanca, aby sa strany, ako sú SaS, Demokrati a Oľano (Slovensko) mohli spojiť do jedného pravicového, občianskeho bloku a ukázať tak voličom, že sú schopní sa dohodnúť a stojí za to ich voliť. Silne kresťanskí členovia z týchto strán by mali prejsť do KDH.
    Tak by vznikli dve pravicové strany – prirodzený spojenci – jedna občiansky orientovaná, druhá kresťansky orientovaná – KDH.
    A čo keď veľké egá malých trpaslíkov prevládnu nad rozumom?
    Nič strašné sa nestane. Potom budem medzi prvými, ktorí budú písať a kričať, aby pro-európsky pravicovo orientovaní voliči volili iné pro-európske silné strany. Hoci aj Progresívne Slovensko. V nasledujúcich parlamentných voľbách totiž nepôjde o to, či budete voliť pravicu, alebo ľavicu. Pôjde o to, či si zvolíme jednoznačne pro-európske strany a jednoznačné európske smerovanie, alebo či tu bude ďalej vládnuť súčasná proruská populistická koalícia, ktorá nás ťahá do močiara izolácie a zaostalosti a sú jej blízke – Orbánov skorumpovaný režim v Maďarsku a také hodnoty, ako sú: papalášizmus, agresivita, klamstvá, korupcia, beztrestná skupina „našich ľudí“, nenávisť a totalita.

Čo robiť dovtedy?
1/ Treba rešpektovať výsledky volieb, aj keď tu máme vládu, ktorá zastupuje najmä voličov s nižším IQ (menej ako 100). Teda voličov z ľavej polovice Gaussovej krivky. Predovšetkým treba zachovať pokoj, chladnú hlavu a úsmev. Arabi majú na takéto stavy – keď musíte nejaké obdobie pretrpieť, jednu peknú múdrosť: „Dnes ži, zajtra bojuj.“
Čo to znamená? Znamená to, že sa dnes netreba silne zaoberať politikou, sledovaním politických relácií v televíziách, či v rozhlase. Treba žiť svoj obyčajný život, odizolovať sa od prejavov vládnych politikov a venovať sa svojim rodinám, deťom, priateľom, práci, svojim koníčkom a záľubám. Ja to robím tak, že akékoľvek rozhlasové a televízne debaty, kde vystupujú vládny politici odignorujem. Okamžite prelaďujem rádio, alebo prepínam televízny kanál. Viem veľmi dobre, že sledovanie a počúvanie vládnych politikov mi nič dobré neprinesie. Jednoducho som im úplne prestal veriť. Dnes predstavitelia vládnej moci, aj keby ma presvedčovali o tom, že majú nos medzi očami, aj tak im už neverím. Jednoducho – totálna strata dôvery. Myslím si, že oni sú si vedomí, že vzdelaní a inteligentní ľudia im neveria, preto tie primitívne reči a klamstvá sú skôr smerované na ich voličov. Tí im všetko zožerú.
Aby som nestratil informácie o politickom dianí na Slovensku, sledujem tlač a titulky na internete, prípadne komentáre politikov a analytikov, ktorých si vážim a dôverujem, aj keď nie vždy s nimi úplne súhlasím.


2/ Treba aktívne podporiť opozičné aktivity – zhromaždenia a to najmä z dvoch dôvodov:
2A/ Na opozičných mítingoch a zhromaždeniach sa stretnete s ľudmi rovnakého názoru a zmýšľania, čo je veľmi príjemné a povzbujúce. Treba to brať ako príjemnú párty, na ktorej sa stretnete s príjemnými ľudmi. Spoločne si zatlieskate, zahulákate, zanadávate, prípadne zaspievate. Nečakajte však, že pouličné mítingy a demonštrácie povalia túto vládu.
2B/ Na mítingy je potrebné chodiť aj z toho dôvodu, aby opoziční lídri cítili vašu podporu. Oveľa ľahšie sa im v parlamente bude pracovať, ak budú vedieť, že slušní ľudia stoja za nimi vo veľkom počte.

3/ Robte si z vládnych predstaviteľov srandu. Parodujte ich, kreslite a vymýšľajte politické vtipy a tie šírte medzi ľudí. Smiech – to je to, čo pomáha a to je to, čo táto vládna garnitúra neznáša. Počnúc Andrejom Dankom, Ficom,…a končiac až Žilinkom.

4/ Nenechajte sa znechutiť rôznymi provokáciami a vylievaním kýblov špiny na predstaviteľov opozície, ktoré určite zažijeme. Aby sa súčasná vládna koalícia udržala pri moci aj po ďalších parlamentných voľbách, potrebuje jediné – aby Vás znechutili, aby ste rezignovali a nešli voliť. Tak, ako sa to udialo pred rokom, keď Matovič znechutil množstvo ľudí, ktorí potom nešli voliť. Súčasná vládna koalícia si je vedomá, že jej starí nevzdelaní voliči vymierajú a mladých pribúda minimum. Rovnako vedia. že inteligentných ľudí už nepresvedčia. Preto ich jedinou nádejou, ako vyhrať nasledujúce voľby je znechutiť voličov súčasnej opozície, aby rezignovali a nešli k voľbám. Preto môžeme v priebehu týchto troch rokov očakávať množstvo provokácií a klamstiev s cieľom nakydať špinu na predstaviteľov opozície a tak znechutiť slušných ľudí, aby nešli voliť.

Je možný aj iný vývoj?
Samozrejme, vždy existuje niekoľko variant. Ja som popísal len tú najpravdepodobnejšiu a spôsob, ako tie tri roky do nových volieb prežiť v duševnej pohode a v zdraví.
Napríklad jedna z variant politického vývoja je taká, že ak by v Smere prevládol pud sebazáchovy a zdravý rozum, vykopli by z koalície SNS a pozvali by do koalície KDH.
Určite by to bola lepšia varianta, ako dnešný stav, ale bolo by tam pre KDH veľké riziko, že ich Fico vykostí a v nasledujúcich voľbách sa nedostanú do parlamentu. Ak by také niečo malo nastať, potom by som radil KDH, aby vliezlo do koalície so Smerom len za podmienky, že strana Smer vykopne Fica s poctami do dôchodku (tak, ako CDU vykoplo Merkelovú. Dnes po nej v CDU ani pes neštekne) a že KDH dostane rezort ministerstva vnútra a vráti tých poctivých vyšetrovateľov naspäť do hry. Liezť do koalície a do vlády, ktorej šéfuje Fico – to je, podľa mňa, pre každú slušnú politickú stranu politická samovražda.

Mám taký sen:
Snívam, že o tri roky zvíťazia na Slovensku pro-európske politické strany a zostavia jednoznačne pro-európsku vládu a nastavia jednoznačné pro-európske smerovanie Slovenska.
Snívam, že vo vláde budú sedieť vysoko vzdelaní, kompetentní ľudia a ich prejav na verejnosti tomu bude odpovedať. Že bude slušný, pravdivý, nekonfliktný a kompetentný.
Snívam, že to pomôže zastaviť, alebo minimálne znížiť odchod tisícov našich mladých a vzdelaných študentov do zahraničia a že ostanú študovať, žiť a pracovať na Slovensku.
Keďže dnes je jasné, kto v polícii, na prokuratúre a na súdoch, kto na ktorej strane stojí, kto kope za súčasnú vládu, snívam o tom, že po nasledujúcich parlamentných voľbách dôjde k razantnej výmene na vedúcich pozíciach v polícii, prokuratúre a na súdoch. Že na vedúce pozície nastúpia ľudia s vysokými morálnymi kvalitami, najmä tí, ktorí sú dnes šikanovaní, obviňovaní, presúvaní na nižšie pozície, alebo vyhadzovaní.
Snívam, že naše najvyššie kultúrne inštitúcie zase budú riadiť kompetentní ľudia, rovnako, že štátne financie a ekonomiku budú usmerňovať kvalifikovaní ekonómovia a na Slovensku znovu vytvoria také ekonomické prostredie, aby sa najmä našim mladým ľuďom oplatilo na Slovensku študovať, pracovať žiť a rodiť deti. Pretože, naši mladí, naše deti sú to najväčšie bohatstvo, ktoré v tejto krajine máme a na ktoré súčasná vláda zvysoka kašle a uprednostňuje najmä dôchodcov – svojich voličov.
Verím, že Ficova proruská politika, plná agresívnych, urážlivých rečí a klamstiev, zameraná len a len na dôchodcov, pomaly končí a besnenie, ktoré dnes v politickom priestore zažívame sú posledné kŕče tejto zdochýňajúcej populistickej politiky.

Ďakujem za pozornosť.

Pán Fico, pán Danko, prišla skvelá správa, skvelá ponuka z Ruska !!!

20.08.2024

Vážený pán Fico – terazky premiér Slovenska. Rád by som Vás a Vašich rusofilných priateľov upozornil na veľmi dôležitú správu, ktorá prišla z Ruska. Uvádza sa v nej, že Rusko poskytne pomoc cudzincom, ktorí súznia s tradičnými ruskými duchovnými a morálnymi hodnotami a odmietajú neoliberálne postoje vlasnej krajiny. Výnos umožňuje povoliť dočasný [...]

Ako pomôcť našim poľnohospodárom v boji s hrabošom poľným ?

01.08.2024

Hraboše poľné – ľudovo povedané – myši, patria k najhorším škodcom, proti ktorým musia naši poľnohospodári bojovať. Veľmi rýchlo sa množia a dokážu narobiť veľké škody na porastoch obilia, repky olejnej,.. ale aj vo viniciach, či v ovocných sadoch, kde ohryzávajú korienky mladých stromov až tak, že ovocné stromky usychajú. Škody sa každoročne šplhajú [...]

Čo by naši politici a minister poľnohospodárstva, mali vedieť o poľnohospodárstve:

10.07.2024

So záujmom som si prečítal v novinách informáciu o tom, že premiér Fico spolu s ministrom poľnohospodárstva Takáčom, navštívili poľnohospodárov pri žatve. Je to dobrá správa. Poľnohospodári si zaslúžia pozornosť najvyšších vládnych, ale aj opozičných politikov. Poľnohospodárstvo v súčasnosti zamestnáva pomerne málo zamestnancov a jeho príspevok [...]

Jens Stoltenberg

Stoltenbergova rozlúčka: Aliancia je silnejšia ako kedykoľvek predtým, ale budúcnosť NATO stojí pred skúškou

19.09.2024 18:28

Európa a Amerika sú ale silnejšie a bezpečnejšie, keď sú spolu, uviedol Jens Stoltenberg.

Róbert Fico / Zuzana Dolinková /

Dolinková kritizuje konsolidáciu v zdravotníctve, hovorí o politikárčení. Opozícia varuje pred kolapsom

19.09.2024 18:24

Konsolidácia verejných financií má podľa opozície i komory sestier zobrať zdravotníctvu stovky miliónov eur.

Fluffy

Thajčanku v dome napadol masívny pytón: Zo smrteľného zovretia sa dostala po dvoch hodinách

19.09.2024 17:39

Vo chvíľach, keď pripravovala večeru vo svojom dome, pocítila ostrú bolesť v stehne a keď sa pozrela dolu, zbadala, ako sa jej zmocňuje veľký had.

Izrael, Palestína, rukojemníci, Hamas, izraelskí civilisti

Izrael predložil nový rámec pre dohodu o rukojemníkoch a prímerí v Pásme Gazy

19.09.2024 17:18

Podľa navrhovaného plánu by malo dôjsť aj k prepusteniu palestínskych väzňov uväznených v Izraeli či demilitarizácii Pásma Gazy.

tuja62

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 9193x
Priemerná čítanosť článkov: 1839x

Autor blogu

Kategórie